“Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

23 czerwca 2024, niedziela 20:40
VILO biega, by pomagać, czyli początek wakacji na sportowo.
Wiecej
21 czerwca 2024, piątek 14:36
Udanych wakacji :)
Wiecej
20 czerwca 2024, czwartek 16:19
Jakub Szerszeń, Mateusz Czarnowicz i Wojciech Zakrzewski z klasy 3a, uzyskali tytuł laureata.
Wiecej