„Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

17 czerwca 2025, wtorek 15:27
To kolekcja podarowana przez naszą byłą uczennicę Joannę Głuszek, która chciała podzielić się swoją pasją do literatury.
Wiecej
13 czerwca 2025, piątek 17:55
Na boiskach plaży w Dojlidach przy pięknej pogodzie siatkarki VILO bezapelacyjnie zdobyły złoto a siatkarze srebro.
Wiecej
11 czerwca 2025, środa 20:13
Podwójny brąz drużynowo!
Wiecej