„Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

13 maja 2025, wtorek 16:22
Weź udział w programie - aplikuj od 1 lipca 2025 i spełnij swoje marzenia!
Wiecej
3 maja 2025, sobota 09:45
Zamiast tradycyjnej lekcji – prawdziwa sala sądowa, toga sędziowska i historie z życia wzięte.
Wiecej
27 kwietnia 2025, niedziela 17:11
25 kwietnia uczniowie klas czwartych odbierali świadectwa ukończenia szkoły...
Wiecej