Sprawozdanie ze szkolenia na Malcie czerwiec-lipiec 2018

14 września 2018, piątek 17:39

W dniach 25.06.2018 – 06.07.2018 r., jako oddech po całorocznej pracy w szkole, zamieniłyśmy role i jako uczennice wzięłyśmy udział w szkoleniu jęz. angielskiego na Malcie. Zajęcia, podczas których doskonaliłyśmy język angielski, odbywały się w 10-osobowych grupach i prowadzone były przez lektorów doskonale znających ten język lub też rodowitych Anglików. Dodatkowo dzięki różnorodności kultur, w miłej atmosferze, poznawałyśmy cały świat, ponieważ uczestnicy pochodzili z przeróżnych krajów (np.: Brazylii, Czech, Turcji, Japonii, Korei Południowej, Rosji, Słowacji, Holandii czy też Węgier) i chętnie opowiadali o swoich ojczyznach.

Pobyt w szkole mijał bardzo szybko, a gdy kończyłyśmy czas wytężonej pracy, ruszałyśmy na zwiedzanie Malty i przyległych wysp (np. Gozo czy Comino). Również i wtedy szlifowałyśmy język, a także, przy wspaniałej i upalnej pogodzie, poznawałyśmy ciekawe miejsca oraz wielowiekowe dziedzictwo kulturalne tego kraju.

Korzystając z kursu językowego na Malcie, nie tylko powtórzyłyśmy podstawy gramatyki angielskiej, odświeżyłyśmy i poszerzyłyśmy słownictwo, ale co najważniejsze nabrałyśmy większej pewności siebie w praktycznym wykorzystywaniu języka.

Małgorzata Dakowicz i Karolina Plichta

7 lipca 2022, czwartek 12:59
W drugim semestrze roku szkolnego 2021/2022 uczniowie klasy IA uczestniczyli w projekcie eTwinning "Kuferek z pamiątkami".
4 lipca 2022, poniedziałek 14:21
Spotkanie podsumowujące realizację projektu Erasmus+ pt. „Cre@t1ve Conflict Resolution and Peer-to-Peer School Mediation” odbyło się w Atenach, w Grecji.