Sprawozdanie z Londynu – czerwiec 2018

10 września 2018, poniedziałek 18:06

“Człowiek uczy się przez całe życie”. Z takim przeświadczeniem, tuż po zakończeniu zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2017/18  niżej podpisane Ewa Niemyjska i Grażyna Siłkin wyjechały do  londyńskiej   szkoły językowej LSI  Language Studies International.

W Londynie spędziłyśmy piękne dwa tygodnie (24.06 – 7.07.2018 r.). Kilka godzin nauki języka angielskiego każdego dnia   to duży wysiłek, ale i przyjemność.  Międzynarodowa grupa uczestników zmuszała nas do posługiwania się wyłącznie j. angielskim. Pod opieką zaangażowanych nauczycieli ćwiczyliśmy rożne umiejętności: mówienie, czytanie, pisanie, gramatyka. Praca w parach czy trójkach dawała też możliwość poznania kultury, zwyczajów innych państw – Brazylia, Turcja, Tajlandia, Meksyk, Arabia Saudyjska, Kair, Włochy, Finlandia.

Nasze umiejętności językowe ćwiczyłyśmy też po lekcjach – zwiedzając Londyn. Westminster, Big Ben, British Museum, Greenwich i wiele innych znanych i mniej znanych miejsc.

Udział w projekcie umożliwił nam podniesienie kompetencji językowych, był inspirującym doświadczeniem i wielką motywacją do dalszej wytężonej pracy.

Ewa Niemyjska, Grażyna Siłkin

9 sierpnia 2022, wtorek 13:39
Uczestniczkami zagranicznej mobilności w projekcie pt. „How to use Tablets, Educational Apps and Social Media in your Clasroom” były trzy nauczycielki z VI Liceum Ogólnokształcącego im. Króla Zygmunta Augusta w Białymstoku.
9 sierpnia 2022, wtorek 13:35
Po raz kolejny odbył się obóz informatyczny w Sztutowie, w którym uczestniczyli uczniowie VILO.