Sprawozdanie ze szkolenia na Malcie – październik 2017

14 listopada 2017, wtorek 17:16

Głowy pełne pomysłów, segregatory pękające w szwach od notatek i materiałów, listę kontaktów do zagranicznych szkół oraz zapał do pracy przywiozły ze sobą Ewelina Ramotowska i Małgorzata Karna ze szkolenia metodycznego „Methodology – Revisited, Revitalized & Re-energised” w St. Julians, na Malcie. Szkolenie w dniach 16 – 27 października 2017 r. to dwa tygodnie wytężonej pracy w godz. 9.00 – 14.30.

Nie tylko wzbogaciłyśmy nasz warsztat metod, ale miałyśmy również nieocenioną okazję szlifowania języka angielskiego, który był językiem wykładowym i jest jednym z  dwóch języków urzędowych na Malcie. Zajęcia prowadzone przez doświadczone metodyczki z Malty i Wielkiej Brytanii wyróżniały się profesjonalizmem, kreatywnością i nowoczesnymi metodami. W międzynarodowej grupie – nauczycieli z Niemiec, Włoch, Szwajcarii i Czech – wymieniałyśmy się doświadczeniami, sprawdzonymi ćwiczeniami i spostrzeżeniami na temat współczesnej edukacji oraz wcielałyśmy wrolę uczniów rozwiązując liczne zadania podczas zajęć warsztatowych.

Po intensywnym kursie i odrobieniu pracy domowej było jeszcze trochę czasu na zwiedzanie tego przepięknego kraju i integrowanie się z grupą na wycieczkach m. in. na wyspy Gozo i Kamino oraz do stolicy Malty: Valletty.

Wymierna wartość edukacyjna, niezapomniane wrażenia, wspaniali ludzie – z pewnością był to bardzo efektywny wyjazd, który pozytywnie wpłynie na podniesienie jakości kształcenia w naszej szkole.

Małgorzata Karna, Ewelina Ramotowska

5 lutego 2023, niedziela 20:09
Ogólnopolski konkurs biologiczno-chemiczny dla uczniów szkół ponadpodstawowych.
3 lutego 2023, piątek 17:20
Z wielką radością informujemy, że Mikołaj Pawlak z kl. IV C zakwalifikował się do etapu eliminacji centralnych 46 Olimpiady Języka Niemieckiego, które odbędą się pod koniec marca 2023 r. w Poznaniu.
3 lutego 2023, piątek 17:19
Chcesz dodatkowo dostać 10 punktów z języka obcego (francuskiego, niemieckiego, rosyjskiego)?