„Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

20 marca 2025, czwartek 16:18
Z radością ogłaszamy, że po raz drugi otrzymaliśmy dofinansowanie na zakup książek z Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Wiecej
20 marca 2025, czwartek 16:15
Organizujemy wyjątkowe warsztaty dziennikarskie dla młodzieży, które będą prowadzone przez doświadczoną dziennikarkę Sylwię Polińską.
Wiecej
18 marca 2025, wtorek 15:42
Kalisa Petrovska (3f) i Joanna Świderska (2c) uzyskały tytuły laureatów, natomiast Aleksandra Bartoszuk (2a) tytuł finalisty.
Wiecej