“Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

15 czerwca 2024, sobota 17:07
W piątek, 14 czerwca, klasy 1c i 1d rozkoszowały się przedsmakiem wakacji w Uroczysku Ruczaj.
Wiecej
14 czerwca 2024, piątek 13:17
7.06 i 13.06 uczniowie klasy 2F o profilu architektonicznym wzięli udział w warsztatach na Wydziale Architektury Politechniki Białostockiej.
Wiecej
14 czerwca 2024, piątek 13:06
Uczniowie mieli okazję wspólnie spędzić czas na świeżym powietrzu i wziąć udział w różnorodnych aktywnościach.
Wiecej