“Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

17 marca 2023, piątek 12:56
Z okazji Europejskiego Tygodnia Mózgu Uniwersytet Medyczny w Białymstoku zorganizował serię wykładów popularnonaukowych, w których uczestniczyli uczniowie VILO.
Wiecej
3 lutego 2023, piątek 17:19
Zapoznaj się z regulaminem konkursu
Wiecej
16 marca 2023, czwartek 19:17
Przed ostatnim turniejem w rundzie zasadniczej wskakujemy na fotel lidera...
Wiecej