“Zasmakuj w zdrowiu”

10 lutego 2020, poniedziałek 10:04

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy o Żywności i Żywieniu Człowieka prowadzonym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności PWSIiP w Łomży.

Celem Konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat:

  • produkcji żywności, metod jej przetwarzania, utrwalania i przechowywania,
  • wpływu procesów technologicznych na wartość odżywczą żywności,
  • zbilansowanego żywienia i rodzaju spożywanej żywności oraz jej wpływu na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia,

Chętne osoby zgłaszają swój udział do nauczycieli biologii lub bezpośrednio na stronie organizatora. Tam też można znaleźć więcej informacji.

https://www.pwsip.edu.pl/zasmakujwzdrowiu2020/

M. Skibicka,
G. Siłkin

19 lutego 2024, poniedziałek 17:42
Do udziału w konkursie zapraszamy zarówno uczestników indywidualnych, jak i grupy.
Wiecej
15 lutego 2024, czwartek 18:06
Joanna zajęła pierwsze miejsce, a Dominika za swój niepowtarzalny występ została wyróżniona.
Wiecej
15 lutego 2024, czwartek 17:42
Dziękujemy za wielkie zainteresowanie akcją :)
Wiecej