Sprawozdanie z Dublina – czerwiec 2018

17 września 2018, poniedziałek 18:23

Przez dwa tygodnie (od 11 do 22 czerwca 2018) uczyłyśmy się języka angielskiego w Centre of English Studies w Dublinie, w ramach projektu „Ponadnarodowej mobilności kadry edukacji szkolnej”, finansowanego z funduszy europejskich. Zajęcia (oczywiście w języku angielskim) odbywały się codziennie od rana do późnego popołudnia i obejmowały zagadnienia leksykalne, gramatyczne oraz kulturowe. Przypomniałyśmy sobie, jak to jest być odpytywaną na lekcji, mieć swoich ulubionych nauczycieli czy odrabiać prace domowe. W naszej grupie współpracowałyśmy z Japończykami, Francuzami, Niemcami, Koreańczykami, Włochami, Brazylijczykami i Norwegami, dzięki czemu szlifowałyśmy swój warsztat językowy w doborowym towarzystwie.

Zwiedziłyśmy klify Moheru oraz Howght (małą nadmorską miejscowość na północ od Dublina) oraz Trinity College, ogród botaniczny, wszystkie dostępne muzea i galerie w Dublinie.

Irlandia nas zaczarowała – pięknem, wspaniałymi zajęciami językowymi, serdecznością ludzi, wszechobecną muzyką i tańcem. Mamy nadzieję, że wykorzystamy nabyte przez nas umiejętności w pracy a entuzjazmem będziemy zarażać grono pedagogiczne jeszcze przez długi czas.

Ewa Ramz, Maria Wolańska

28 listopada 2022, poniedziałek 19:23
25 listopada 2022 roku klasy IIIG i IA zorganizowały w VILO kiermasz charytatywny.
28 listopada 2022, poniedziałek 19:13
17 listopada 2022 roku klasa IA oraz przedstawiciele klasy IC wzięli udział w jednodniowej wycieczce do Warszawy.
23 listopada 2022, środa 17:18
Dnia 29.10.2022 roku w lesie Pietrasze odbyła się Licealiada Wojewódzka w biegach na orientację.